9 tips om je toilet goed schoon te maken!

9 tips om je toilet goed schoon te maken!

Hoe maak je je toilet nou eigenlijk goed schoon?

Dit is een vraag die je je onwaarschijnlijk zelf ook vaak hebt afgevraagd. Hoe maak je nou eigenlijk goed je wc schoon. Het komt namelijk vaak voor dat bij veelvoudig gebruik van het toilet mensen het moeilijk vinden om hun wc goed schoon te houden. Ook is het dan natuurlijk fijn dat je wc lekker ruikt.

Wij hebben 9 gouden tips voor je om je wc schoon te maken (houden).

De 9 gouden stappen voor een schone wc

1. Verzamel alle benodigdheden om je wc schoon te maken, dit zijn: een emmer met warm water en een wc reiniger (wc eend bijv.), een wc-ontkalker, een microvezeldoekje (of ander doekje) en een dweil om de vloer mee schoon en droog te maken (wegwerphandschoenen voor het schoonmaken raden wij wel aan).

2. Als eerste begint u met het plaatsen van de wc-reiniger in de pot, plaats dit onder de randen van de wc zodat het geleidelijk naar beneden loopt.

3. Terwijl de wc reiniger intrekt, begint u met het schoonmaken van de wc bril, de buitenkant van de pot en de spoelbak. Het is hierbij makkelijk om van boven naar beneden te werken. Let hierbij wel op dat u als eerste de bril doet. Je moet namelijk voorkomen dat je met een vies doekje je wc bril op het laatste gaat schoonmaken.

4. De wc reiniger is nu ingetrokken in de pot, u kunt nu dus de pot gaan schoonmaken. Gebruik hiervoor een wc borstel. Ga langs de vieze plekken van de wc en schrob het vuil eraf. Spoel de wc door om het overige vieze water door te laten spoelen.

5. Het toilet is als het goed is nu schoon, u kunt nu beginnen met het schoonmaken van de deur, de vloer en de overige delen van uw wc.

6. Ga met uw schoonmaakdoekje langs alle plekken die hierboven staan en zorg dat u ze ook droog maakt na het schoonmaken.

7. Vergeet ook niet de vloer te dweilen, het is hierbij makkelijk als u van achter naar voren werkt, zodat u niet op het schone gedeelte gaat lopen. Hierdoor word de vloer namelijk weer vies en kunt u opnieuw beginnen.

8. Check of alles wat u heeft schoongemaakt droog en schoon is. Ziet u nog vieze delen van de wc, maak dit dan alsnog schoen met uw schoonmaakdoekjes.

9. Als laatste stap, gooi het vieze water in de emmer weg, was uw schoonmaakdoekjes of gooi deze weg. Met deze stappen zou uw wc zo schoon mogelijk moeten zijn. Vergeet uiteraard niet om uw handen te wassen en te reinigen met alcohol!

Wij hopen dat u wat heeft aan deze 9 stappen van het schoonmaken van uw wc. Een paar aandachtspuntjes: Vervang uw wc borstel regelmatig, de borstel gaat anders slijten en maakt minder goed schoon als voorheen, gebruik niet dezelfde kleur doekjes en kijk uit welke schoonmaakmiddelen u gebruikt (meng deze niet met elkaar). Wij raden het gebruik van goede schoonmaak producten natuurlijk aan, deze gaan namelijk langer mee en maken beter schoon. Vikan bijvoorbeeld heeft kwalitatief erg goede schoonmaakartikelen!

 

Huis verkopen? 3 tips om je huis snel verkoop klaar te maken!

1. Opruimen zoals je nog nooit hebt gedaan

Opruimen zoals je nog nooit hebt gedaan
Dit gaat verder dan alle kopjes van tafel, speelgoed opruimen en de krant in de papierbak. De “general rule of thumb” is om het zo minimalistisch mogelijk te houden. Hoe minder spullen in je huis, hoe ruimer de inhoud lijkt.
Extra tip: Vraag een vriend om eens door je huis heen te lopen en te vragen hoe hij ertegen aankijkt. Wat voor jou waardevolle spullen zijn kan voor de koper als “rommel” over komen.
Bijkomend voordeel van zo’n opruimbeurt is dat je op het moment van verhuizen niet zoveel spullen hoeft mee te nemen naar je nieuwe huis of is dit al opgeruimd en in dozen gestopt.

2. Begin op tijd

Dit is er eentje die vaak vergeten wordt en voor veel stress kan zorgen. Goed opruimen kost meer tijd dan je denkt, en je wil hier niet tot op het laatste moment op wachten. De presentatiefoto’s zijn namelijk de échte eerste indruk en zullen bepalen of mensen überhaupt bij je willen komen bezichtigen.
Zodra de foto’s zijn gemaakt uiteraard ervoor zorgen dat je huis ook in die status blijft zodat mensen niet teleurgesteld worden bij het bezichtigen.

3. Maak schoon, écht schoon

Je moet je bedenken dat de mensen die je huis komen bezichtigen echt alles opentrekken, daarnaast mag je ervan uit gaan dat ze in elk hoekje zullen kijken naar eventuele waterschade of iedere andere vorm van schade.

Plekken die de aandacht eisen:
– Kleding kast

Zorg ervoor dat je je kleding netjes hebt opgevouwen, gecategoriseerd en dat het er niet muffig ruikt
– Servies

Netjes, door de afwasmachine, zonder stof en ook hier, netjes gecategoriseerd en geordend
– Badkamer

De badkamer vereist extra aandacht. Het sanitair moet netjes zijn en fris ruiken.
– Keuken

Belangrijke aandachtspunten in de keuken zijn het fornuis en de oven. Deze moet echt goed schoon zijn!
– Woonkamer

Heb je kinderen? Dan zullen er ongetwijfeld vlekken zitten in het bankstel. Laat een frisse indruk achter en zorg ervoor dat je bankstel er weer netjes en vet & vlekvrij uit ziet.

Tussentijdse opslag voor uw spullen is natuurlijk een optie indien je wilt gaan voor een echt minimalistische omgeving.

4 TIPS om Fruitvliegjes effectief te bestrijden

Fruit en groente eten we natuurlijk allemaal graag, maar zodra de temperatuur rond de 25 graden komt, komen de fruitvliegjes maar al te graag. De fruitschaal kan dan van tafel of moet worden afgedekt, terwijl een salade maken op het aanrecht bijna onmogelijk is. Uitwerpselen en urine komen op uw fruit en groente, lang leve de zomer!

Volgens onderzoek is de plaag van fruitvliegjes in Zaandam erger dan in andere delen van deze regio, met als verklaring dat ze het stedelijke gebied van Amsterdam minder aantrekkelijk vinden om te leven. Fruitvliegjes bij u in Zaandam komen in grote zwermen en hebben naast uw fruit maar één doel in hun leven: voortplanting.

Hoe herkent u de fruitvliegjes of een vliegenplag?

De fruitvlieg of ook wel genoemd bananenvlieg is maximaal vier millimeter groot en is lichtbruin, waarbij geldt dat de mannetjes een zwarte stip op hun rug hebben.

Eén vrouwtje kan bijna duizend vliegjes baren, dus na een ontdekking kunt u maar het beste snel maatregelen nemen. Ze leven tussen de twee en vijf weken.

Wat kunt u eigenlijk zelf doen om fruitvliegjes te voorkomen?

 1. Uw fruit altijd dagvers hebben zal vaak niet lukken. Sluit het in elk geval goed af.
 2. Houd uw aanrecht schoon en spoel gebruikte drinkglazen lege flessen alcohol om, zodat er geen geurtjes waarneembaar zijn voor de vliegjes.
 3. Zorg voor een goede ventilatie in huis.
 4. Sluit altijd de vuilnisbak en groencontainer goed af.

Fruitvliegjes vangen met een bakje wijn, met elektrische vliegenvangers, vliegenmeppers of een aanpak met middeltjes als kruiden azijn zijn leuk en aardig, maar vaak wordt het probleem van de vliegjes overlast dan niet bij de kern aangepakt. In de fruitteelt worden sluipwespen ingezet als bestrijdingsmiddel, maar voor de particulier is dit geen optie.

Fruitvliegjes bestrijden in Zaandam door een gecertificeerde ongediertebestrijder

Overeenkomstig met ander ongedierte kan het vaak noodzakelijk zijn om professionele ongediertebestrijding in te zetten. Een gecertificeerde bestrijder kan een inspectie houden en op basis daarvan de juiste methode inzetten voor het bestrijden en uitroeien van de vliegen. Zij kunnen onder meer een gepaste dosis insecticiden inzetten en op zo’n manier tijdig zorgen dat u van de plaag af bent.

De kosten van fruitvliegjes bestrijden kunnen variëren. Dit ligt aan de mate waarin ze aanwezig zijn, of u een particulier bent of een bedrijf, enzovoorts. Het beste kunt u een ongediertebestrijdingsbedrijf even laten langskomen bij u in Zaanstad om een diagnose te  stellen en op basis daarvan een raming van de prijs of een offerte te laten maken. Na het uitbrengen van een prijsopgaaf zal hij dan zo vlug mogelijk een effectieve bestrijding tegen fruitvliegjes bij u in Zaandam kunnen beginnen.

Welkom op speedcleaning.nl

Vind jij huishouden vervelend, saai, en tijdrovend. Dan heeft Speedcleaning een oplossing voor u!

Hoe was je nou eigenlijk je handen?

1. Nat

Handen spoel je als eerste af met warm stromend water. Warm water maakt het makkelijker om etensresten en olie weg te doen laten vloeien. De nagels zijn een plek die het lastig maken om schoon te maken, helemaal voor de dames een aandachtspunt indien zijn vaker wat langere nagels hebben waar makkelijk vuil onder komt te zitten.

In dat geval is verstandig om een nagelborstel te gebruiken, die komt makkelijk onder de nagels en rond het nagelbed.

2. Schuim

Door de kraan te sluiten tijdens het handen wassen bescherm je jezelf tegen besmetting van opspattend water. Aangezien iedereen met zijn vieze handen in de wasbak zit is dit een vaak onderschatte manier om besmetting te voorkomen. Handreinigingsmiddelen dienen twee doelen:

 1. Viezigheid opheffen
 2. Het schuim is een visuele aanmoediging om door te schrobben

Aanbevolen tijd is minimaal 15 seconden. Wrijf je vingers door elkaar alsof je een gebedje doet en vergeet niet het nagelbed en tot aan de onderarmen door te wassen.

3. Spoelen

Naspoelen doe je vanaf je onderarmen naar je vingers toe onder stromend water.

4. Drogen

Handen drogen kan met een handdoek of een luchtdroger, een handdoek is niet her te gebruiken in een keuken met veel personeel, dat is met een droger wel het geval. De droger daarentegen kan vies worden en er bestaat de kans dat als de droger niet snel genoeg werkt dat je personeel lui wordt of geen tijd heeft om te wachten en de handen aan het schort afdroogt. Het voordeel met handdoeken is dat je de kraan kan dichtdraaien met behulp van de handdoek.

De laatste, beste optie, is een combinatie van droger en dispenser met droge handdoekjes die eenmaal te gebruiken zijn.

Schone handen zorgen direct voor een beter product en indirect voor meer klandizie!

Het belang van handen wassen in de horeca!

Was altijd je handen

Niet je handen wassen zijn na bedorven eten de grootste oorzaak van voedselvergiftigingen in de horeca. Het belang van handen wassen is dus niet te onderschatten. Wanneer jij en je personeel je handen wast is natuurlijk heel belangrijk maar wat vaak wordt vergeten is dat de manier hoe jij je handen wast net zo belangrijk is als niet nóg belangrijker. Dat betekent dat dit onderwerp ook tijdens de opleiding al goed behandeld moet worden.

Voor werkgevers

Voor werkgevers geldt een strak protocol waar de werknemers zich aan dienen te houden. Ook zijn de werkgevers verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van het protocol, dat is in veel gevallen nogal een probleem!

TIP: Zorg voor bordjes & signalen in de keuken, in meerdere talen indien nodig!

Momenten wanneer je handen gewassen moeten worden volgens de FDA-voedselcode van 2005

 1. Voor het begin van werken
 2. Na het aanraken van blote huid (behalve schone handen)
 3. Na eten, drinken of roken
 4. Na hoesten of gebruik van zakdoek of tissue
 5. Na gebruik van bevuilde apparatuur
 6. Tijdens voedselbereiding tegen kruisbesmetting
 7. Tijdens switchen van rauw voedsel of ingrediënten
 8. Voor het aantrekken van werk handschoenen bij het bewerken van ingrediënten of voedsel
 9. Andere activiteiten die je handen kunnen besmetten

 Waar te wassen

In de keuken moeten permanente plekken worden opgesteld die alleen voor het wassen van de handen zijn ingesteld. De kraan moet een minimale watertemperatuur kunnen behalen van 38°C. Daarbij moet je je handen kunnen drogen met schone handdoeken of een goed werkende luchtdroger.