4 TIPS om Fruitvliegjes effectief te bestrijden

4 TIPS om Fruitvliegjes effectief te bestrijden

Fruit en groente eten we natuurlijk allemaal graag, maar zodra de temperatuur rond de 25 graden komt, komen de fruitvliegjes maar al te graag. De fruitschaal kan dan van tafel of moet worden afgedekt, terwijl een salade maken op het aanrecht bijna onmogelijk is. Uitwerpselen en urine komen op uw fruit en groente, lang leve de zomer!

Volgens onderzoek is de plaag van fruitvliegjes in Zaandam erger dan in andere delen van deze regio, met als verklaring dat ze het stedelijke gebied van Amsterdam minder aantrekkelijk vinden om te leven. Fruitvliegjes bij u in Zaandam komen in grote zwermen en hebben naast uw fruit maar één doel in hun leven: voortplanting.

Hoe herkent u de fruitvliegjes of een vliegenplag?

De fruitvlieg of ook wel genoemd bananenvlieg is maximaal vier millimeter groot en is lichtbruin, waarbij geldt dat de mannetjes een zwarte stip op hun rug hebben.

Eén vrouwtje kan bijna duizend vliegjes baren, dus na een ontdekking kunt u maar het beste snel maatregelen nemen. Ze leven tussen de twee en vijf weken.

Wat kunt u eigenlijk zelf doen om fruitvliegjes te voorkomen?

  1. Uw fruit altijd dagvers hebben zal vaak niet lukken. Sluit het in elk geval goed af.
  2. Houd uw aanrecht schoon en spoel gebruikte drinkglazen lege flessen alcohol om, zodat er geen geurtjes waarneembaar zijn voor de vliegjes.
  3. Zorg voor een goede ventilatie in huis.
  4. Sluit altijd de vuilnisbak en groencontainer goed af.

Fruitvliegjes vangen met een bakje wijn, met elektrische vliegenvangers, vliegenmeppers of een aanpak met middeltjes als kruiden azijn zijn leuk en aardig, maar vaak wordt het probleem van de vliegjes overlast dan niet bij de kern aangepakt. In de fruitteelt worden sluipwespen ingezet als bestrijdingsmiddel, maar voor de particulier is dit geen optie.

Fruitvliegjes bestrijden in Zaandam door een gecertificeerde ongediertebestrijder

Overeenkomstig met ander ongedierte kan het vaak noodzakelijk zijn om professionele ongediertebestrijding in te zetten. Een gecertificeerde bestrijder kan een inspectie houden en op basis daarvan de juiste methode inzetten voor het bestrijden en uitroeien van de vliegen. Zij kunnen onder meer een gepaste dosis insecticiden inzetten en op zo’n manier tijdig zorgen dat u van de plaag af bent.

De kosten van fruitvliegjes bestrijden kunnen variëren. Dit ligt aan de mate waarin ze aanwezig zijn, of u een particulier bent of een bedrijf, enzovoorts. Het beste kunt u een ongediertebestrijdingsbedrijf even laten langskomen bij u in Zaanstad om een diagnose te  stellen en op basis daarvan een raming van de prijs of een offerte te laten maken. Na het uitbrengen van een prijsopgaaf zal hij dan zo vlug mogelijk een effectieve bestrijding tegen fruitvliegjes bij u in Zaandam kunnen beginnen.

Over de auteur

speedcleaningwp administrator

Geef een reactie