Hoe was je nou eigenlijk je handen?

Hoe was je nou eigenlijk je handen?

1. Nat

Handen spoel je als eerste af met warm stromend water. Warm water maakt het makkelijker om etensresten en olie weg te doen laten vloeien. De nagels zijn een plek die het lastig maken om schoon te maken, helemaal voor de dames een aandachtspunt indien zijn vaker wat langere nagels hebben waar makkelijk vuil onder komt te zitten.

In dat geval is verstandig om een nagelborstel te gebruiken, die komt makkelijk onder de nagels en rond het nagelbed.

2. Schuim

Door de kraan te sluiten tijdens het handen wassen bescherm je jezelf tegen besmetting van opspattend water. Aangezien iedereen met zijn vieze handen in de wasbak zit is dit een vaak onderschatte manier om besmetting te voorkomen. Handreinigingsmiddelen dienen twee doelen:

  1. Viezigheid opheffen
  2. Het schuim is een visuele aanmoediging om door te schrobben

Aanbevolen tijd is minimaal 15 seconden. Wrijf je vingers door elkaar alsof je een gebedje doet en vergeet niet het nagelbed en tot aan de onderarmen door te wassen.

3. Spoelen

Naspoelen doe je vanaf je onderarmen naar je vingers toe onder stromend water.

4. Drogen

Handen drogen kan met een handdoek of een luchtdroger, een handdoek is niet her te gebruiken in een keuken met veel personeel, dat is met een droger wel het geval. De droger daarentegen kan vies worden en er bestaat de kans dat als de droger niet snel genoeg werkt dat je personeel lui wordt of geen tijd heeft om te wachten en de handen aan het schort afdroogt. Het voordeel met handdoeken is dat je de kraan kan dichtdraaien met behulp van de handdoek.

De laatste, beste optie, is een combinatie van droger en dispenser met droge handdoekjes die eenmaal te gebruiken zijn.

Schone handen zorgen direct voor een beter product en indirect voor meer klandizie!

Over de auteur

speedcleaningwp administrator

Geef een reactie